LAAT EEN TAXATIERAPPORT OPSTELLEN

Benieuwd wat uw old- of youngtimer waard is?

Wat is een taxatierapport?

Om het kort te stellen: uw verzekering dat er in geval van verzekerde schade of verlies een reeƫle getaxeerde waarde door uw verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd voor uw bijzondere youngtimer of oldtimer. Het is voor u een geruststelling dat uw verzekeringsmaatschappij u begrijpt en u de juiste verzekeringspolis heeft afgesloten. Als RETM ingeschrevene stellen wij een FEHAC goedgekeurd taxatierapport op dat wordt geaccepteerd door verzekeraars die dit
onderschrijven. Het taxatierapport wordt opgemaakt onder de wettelijke bepaling volgens Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. In dit wetsartikel wordt duidelijk gemaakt dat indien u van uw voertuig vooraf een deskundig taxatierapport laat opstellen, u er zeker van kunt zijn dat de getaxeerde waarde bij eventueel (totaal-)verlies wordt uitgekeerd.

 

De vervangingswaarde in het taxatierapport is de waarde die bij (totaal-) verlies (diefstal of total loss) wordt uitgekeerd. Maar ook als er schade is die wel hersteld kan worden is het net zo belangrijk dat er een taxatierapport aanwezig is. De dagwaarde is door het taxatierapport dusdanig vastgesteld dat er geen discussie kan ontstaan over de drempel waarbij total loss ter sprake komt. Normaal gesproken ligt de getaxeerde
waarde na het opmaken van het taxatierapport voor drie jaar vast bij uw verzekeringsmaatschappij (uitzonderingen van uw verzekeraar voorbehouden). Sterke en snel veranderende marktprijswijzigingen voor uw model kunnen wel een aanleiding zijn om de taxatie eerder te laten uitvoeren.

Wat mag u verwachten van een taxatie?

  • Graag ontvangen wij uw aanvraag per email of whatsapp met daarbij een foto van het voertuig, inclusief kenteken en/of chassisnummer. Ook horen we graag wat de taxatiereden is.
  • Wij nemen contact met u op voor het maken van een concrete afspraak met plaats, datum en tijd. Tevens zullen we in dit gesprek vast het voertuig bespreken.

  • U ontvangt een bevestiging per email van de gemaakte afspraak met enkele instructies voor de taxatiedatum.
  • Op de afgesproken dag en tijd is er eerst de tijd om nog wat over uw bezit te praten waarna de fysieke taxatie gaat beginnen. We vragen u voor het taxatiebezoek een uur te reserveren.
  • Hierna vindt verder markt- en koerslijstonderzoek plaats en krijgt u direct de getaxeerde waarde te horen.

  • Na vertrek van de taxateur ontvangt u zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 2 werkweken uw opgemaakte uitgebreide taxatierapport in digitale vorm zodat u die ook door kan sturen naar de verzekeringsmaatschappij.

Benieuwd wat uw young- of oldtimer waard is?

Op de hoogte blijven?

Oldtimer Taxatie Nederland is actief op Facebook en Instagram. Abonneer u via onderstaande button.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kunnen wij u helpen?