Oldtimer Taxatie Nederland. Even kennismaken.

Paul van den Bosse: “Van Youngtimer naar Oldtimer”

Auto’s zijn mijn passie. Al mijn hele leven lang.  Als kleine jongen van nog geen tien jaar, spitte ik dagelijks door de jaarlijks uitkomende autojaarboeken: het gezicht van die mevrouw van de bibliotheek zal ik nooit vergeten. Na school stapte ik op mijn fiets en reed naar een druk kruispunt om bijzondere auto’s te spotten. En thuis werden mijn ouders bijna gek van al mijn dozen vol speelgoedauto’s.  

Die speelgoedauto’s rangschikte ik de ene keer op merk, daarna weer op kleur en de andere keer weer op bijzonderheid. Toen al speelde ik met de gedachte dat het fantastisch zou zijn als je zelf zou kunnen bepalen wat de juiste combinatie van kleur met interieur zou zijn. En wat voor elk merk of model de standaardopties zouden kunnen zijn. En natuurlijk heerlijk fantaseren over de extra accessoires.  

Na de middelbare school en een economische studie was het dus ook niet verwonderlijk dat ik student werd aan het Instituut voor de Autobranche in Driebergen, inmiddels IVA Business School. Een erg mooie en leerzame tijd. Klap op de vuurpijl was het aansluitende jaar op de Northwoord Universiteit in Midland, Michigan. Hier heb ik me verder verdiept in marketing en communicatie toegespitst op de autobranche.  

Terug naar Nederland. Na eerst hier en daar op de werkvloer auto’s te hebben verkocht, kwam ik te werken voor destijds Chrysler Europe in Brussel, België. Als logistiek manager van persintroducties bezocht ik vele mooie evenementen, zoals bijvoorbeeld het Goodwood Festival of Speed in West-Sussex, Engeland. Het was daar waar ik door de klassieke auto’s werd betoverd. Ook heb ik mijn jongensdroom nog verder kunnen verwezenlijken door voor verschillende auto-importeurs te werken, onder andere voor PON en SAAB. Bij deze importeurs werkte ik als productmanager waarbij ik het auto-leveringsprogramma voor Nederland mocht samenstellen. Het voelde alsof ik terugging naar mijn dozen met de speelgoedauto’s.  

En nu heb ik mijn autohorizon nog verder verbreed. Inmiddels ben ik beëdigd taxateur van youngtimers, oldtimers en klassiekers.  Als autoliefhebber pur sang bestaat er voor mij niets mooiers dan samen met u uw auto te bekijken, te bespreken en te taxeren. En te bewonderen natuurlijk! 

Paul van den Bosse 

Oprichter Oldtimer Taxatie Nederland

Benieuwd wat uw young- of oldtimer waard is?

Op de hoogte blijven?

Oldtimer Taxatie Nederland is actief op Instagram en Facebook. Abonneer u via onderstaande button.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kunnen wij u helpen?